zaterdag 31 december 2011

Orchideeën

Misschien in de ogen van anderen een beetje stoffig, in de zin van meer iets voor bejaarden, maar ik ben gek op orchideeën.
In 4 van mijn 6 vensterbanken kan je ze dan ook terug vinden.

Wat ik er misschien nog wel het leukst aan vind is om ze steeds weer opnieuw in bloei te krijgen. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer. Toch krijg ik het steeds weer voor elkaar. In de afgelopen jaren heb ik er slechts 1 of 2 weggegooid aangezien die echt niet meer waren te redden.

Zo nu en dan koop ik er een nieuwe bij waardoor mijn collectie langzaam groeit.
Het leukste vind ik het om er eentje te kopen die in het restanten hoekje staat omdat die bijna is uitgebloeid of er een stengel is geknakt. Voor een euro of 3 heb ik dan weer een geweldige uitdaging.


Mijn collectie

Vensterbank: 1
Vensterbank: 2

In deze vensterbank staat nog een orchidee maar deze bloeit op het moment nog niet. Wel vormt zich een nieuwe bloeitak. Deze orchidee is eigenlijk de speciaalste aangezien ik die heb gekregen toen mijn oma is overleden. Hij is van haar geweest.
Dit is de 2e keer dat ik hem in bloei hoop te krijgen.


Vensterbank: 3

Deze vensterbank zit aan de voorkant van het huis. Hier zet ik iedere keer de mooiste exemplaren neer zodat de buuf ze ook kan zien als ze langs loopt.


Vensterbank: 4


Mijn nieuwste aanwinst van de week gekocht voor 3 euro.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn collectie vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten