vrijdag 26 augustus 2011

DezeWeekZagIk (DWZI)


..... Een pindakaaspothouder


In februari of maart zag ik bij de opa en oma van mijn vriend in de tuin voor het eerst een pindakaaspothouder. Deze pindakaaspothouder hing zo in de tuin dat opa en oma vanuit de woonkamer hier zicht op hadden.
Terwijl we aan de koffie en thee zaten viel ik, als vogelliefhebber, als een blok voor deze houder aangezien de meesjes en mussen af en aan vlogen.

Mijn vriend bekeek de pothouder en zei dat hij er een voor mij zou maken.

Nu is het dan zover sinds een paar dagen hangt er aan de boom in mijn vogelparadijs in de tuin een pindakaaspothouder.De pindakaaspothouder is gemaakt van restjes hout van een hekje wat we enkele maanden geleden heb geplaatst om onze hond in de tuin maar vooral die van de buren uit onze tuin te houden.

Zoals je kunt zien heeft de pindakaaspothouder een achterplaat met een dakje.
3 op de juiste maat, pot moet klemmen, van elkaar staande stokjes.
Tevens zit er een zitstokje aan zodat de vogels er makkelijk bij kunnen.Wij hebben voor de zekerheid de pot vastgezet met een tie rips zodat de pot niet met vogel en al op de grond kan vallen.Binnen een uur nadat we de pot hadden opgehangen kwam de eerste bezoeker langs.
Je kunt als je in de pindakaas kijkt zien hoe ze hapjes hebben genomen.Ik ben superblij met mijn pindakaaspothouder en hoop er in de winter veel verschillende bezoekers mee aan te trekken.

Ik heb een klein filmpje gemaakt van een van de bezoekers. Ik ben alleen zo suf geweest mijn camera te draaien en ik weet niet hoe ik dat moet/kan bewerken.


Geïnspireerd door de DezeWeekZagIk blogjes van Daan en Roos.

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Even aan mijn lief vragen of hij ook zo creatief is....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee en wat een geweldig woord pindakaaspothouder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Echt een goed idee - gelukkige vogeltjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ik ga mijn man ook eens lief aankijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee. Ik kende wel houtblokken waar je pindakaas in kon smeren, maar dit is veel sneller!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hee wat grappig! Nooit geweten dat vogels pindakaas lekker vinden (eigenlijk wel logisch natuurlijk.... maar nooit zo overnagedacht). Ziet er in ieder geval leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Dieuwertje,

  Wat een een leuk idee! Ik wil er graag over bloggen op www.tuinieren.nl. Is het goed als ik daar een foto van jou bij gebruik? Met een link erbij natuurlijk!

  Groetjes, Clarissa Filius

  BeantwoordenVerwijderen