vrijdag 6 januari 2012

DezeWeekZagIk (DWZI)

...... Vogels

Ik ben gek op vogels.
Ik houd van ze in alle soorten en maten.

En van mijn passies op het gebied van vogels is naar ze te kijken en ze kunnen benoemen. Om toe te kunnen geven aan deze passie heb ik afgelopen week onderstaand boekje voor mijzelf gekocht. Ik heb al een deel beluisterd in de auto met mijn vriend als quizmaster. Een aantal herkende ik al. Nu de rest nog.Een ander onderdeel van mijn vogel passie is dat ik sinds afgelopen voorjaar mee doe aan nestkastcontroles. Hierover vertel ik als de controles van 2012 zijn begonnen meer. Op de foto hieronder zie je een nestje uit de controle ronde van 2011.
Dan is er ook nog de niet levende maar creatieve tak van mijn vogel obsessie.
Deze heeft van de week, gezien de kerstballen uitverkoop, een nieuwe toevoeging gekregen. Deze hanger hangt vlak naast het raam boven de kachel de vogeltjes vliegen zo nu en dan ook rustig rond.


Geïnspireerd door de DezeWeekZagIk blogjes van Daan en Roos.

4 opmerkingen:

 1. o ja ik ben ook dol op vogels!!! Hupsende roodborstjes of meesjes in de tuin. Maar ook parkietjes in kooitjes..... En roofvogels ook super!
  Ik ben benieuwd nar je nestkast controles (wat leuk om te doen!!) Vogel decoraties ook altijd mooi. En de vogel geluiden, wat grappig! Daar ben ik niet zo mee bezig!
  Groet Merula (dat is de latijn voor Merel) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoei, die kleine vogeltjes zien er kwetsbaar uit! Waren ze dood??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, vogels zijn gewoon leuk :-) Fijne weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt er verstand van! Snap jij waarom er wel vogels op ons balkon in de stad zijn, maar vorige week toen we in een huisje in het bos zaten, er geen vogel te bekennen was, ondanks de vetbollen, vogelhuisjes en pindakettingen??

  BeantwoordenVerwijderen